Select Page

Vandaag heb ik voor het eerst iets anders gedaan voor ontbijt dan een groene smoothie: raw food havermout met amandelmelk.

Omdat het raw food is, duurt het wat langer om dit recept voor te bereiden dan met normale havemout. Ik heb eerst raw amandelmelk gemaakt en de havermout overnacht laten weken. Het resultaat was zo lekker dat ik het morgen weer ga doen. Het geheim zit in het recept voor de amandelmelk:

  • 2 handenvol geweekte en gepelde amandelen
  • 500 ml water
  • een snufje Keltische zeezout
  • 5 dadels zonder pit (meer of minder afhankelijk van hoe zoet je het wil maken)
  • vanille extract (ik wil graag rauwe vanille poeder gebruiken maar moet het nog zien te vinden)

Doe alles in de blender tot het compleet gepureerd is. Laat het door een zeef uitlekken. Om amandelmelk te maken om te drinken is een zeef niet zo geschikt omdat wat door de zeef gaat een beetje te dik is. Maar voor havermout is het perfect.

Ik heb het havermout gegeten met abrikozen en banaan en heb er kaneel aan toe gevoegd. Het is een echte aanrader en ik ga het morgen herhalen!